Het is al bijna een jaar geleden dat we voor het eerst schreven over de Vanwall Vandervell. In die tijd heeft Bykolles Racing de hatchback helemaal kunnen ontwikkelen. De auto is nu klaar voor productie. In het eerste kwartaal van 2024 kun je hem bestellen. De prijs? Voor de sterkste versie betaal je straks 128.000 euro, en dat is nog zonder belastingen.

Een korte samenvatting van wat Vanwall is. In de jaren ’50 was het een raceteam, won het team de eerste F1-constructeurstitel ooit en verdween kort daarna. Een tijdje terug blies Colin Kolles nieuw leven in het merk. Vanwall racet mee in de hoogste klasse van de 24 Uur van Le Mans en liet de Nederlandse coureur Job van Uitert begin deze maand testen in de Hypercar.

Andere specificaties dan belooft

De productieversies van de Vanwall Vandervell zijn krachtiger geworden dan dat het merk aan het begin van dit jaar zei. Het instapmodel dat ‘S’ heet, krijgt 355 pk (in plaats van 320 pk) aan vermogen. De sterkere ‘S Plus’ produceert 660 pk (in plaats van 580 pk). Van de ‘S Plus’ bouwt Vanwall er maar 500. Beide auto’s krijgen vierwielaandrijving, launch control en winnen energie terug bij het remmen.

De elektrische hot-hatches zijn klein van stuk, maar dat maakt ze nog geen lichtgewichten. De Vandervell weegt 1.800 kilo. Het ontwerp wordt getypeerd door de strakke lijnen. Onder de ‘motorkap’ wordt lucht naar de zijkant verplaatst richting de wielkasten waar 21- of 22-inch wielen zich huisvesten. Zijn retro-styling maakt hem anders dan bijvoorbeeld de Ioniq 5 N, maar wil je daar ruim een ton aan uitgeven?

Bij de lancering van de Vanwal Vandervell is ie er in zes kleuren. De verschillende lakken kun je in de galerij hierboven zien. Die laatste kleur heet ‘Vanwall Racing Green’ en die vinden wij stiekem hem coolste. Je kunt in het eerste kwartaal van 2024 een Vandervell bestellen. Iemand nog ruim een ton over? We vragen dit voor een vriend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)