Als de inflatie blijft toenemen en de verkeersboetes blijven gelijk in prijs, dan worden ze ‘in feite goedkoper’. Dat zijn de woorden van het ministerie van Justitie en Veiligheid, die De Telegraaf naar buiten brengt. Volgens de krant worden de verkeersboetes volgend jaar tot wel 8,6 procent duurder.

Door rood rijden gaat van 250 euro naar 280 euro, bijvoorbeeld. Appen achter het stuur stijgt van 350 naar 380 euro. Ook fietsers gaan een tientje meer betalen voor appen achter het stuur. De verkeersboetes worden afgerond, maar de stijging bedraagt zo’n 8,6 procent.

De bovengrens van verkeersboetes

Er is echter een bovengrens aan de stijgingen. Een verkeersboete mag bijvoorbeeld niet meer kosten dan 450 euro, want dan vallen ze onder het strafrecht en niet meer binnen de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften. Je mag het ook de Wet Mulder noemen.

Definitief zijn de verhogingen nog niet. Het voorstel van ministerie van Justitie en Veiligheid gaat eerst langs de Tweede Kamer en de Raad van State. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat er in 2023 iets van een verhoging gaat komen.

Reacties

  • St0nie heeft op 7 september 2022 geschreven:

    Echt weer fokking belgie..inflatie erken je niet wNt je loon blijft poeplaag…dus ook al is er oorlog en is voor de overheid onze euro maar 20 cent waard voor mij blijft t een fakking euro….dit gejank van bedrijven overheid etc mag al cerhaalt worden op ons…degene die onze energie factuur nog niet betaalt krijgen..de hele wereld naar de tering just om bedrijven te redden due miljarden draaien….fok jullie allemaal!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear