Schuurvondsten zijn vaak al een tragisch aanzicht – en die auto’s hadden tenminste nog een dak boven het hoofd. Deze verlaten Ferrari’s werden met de beste intenties opgeborgen, maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden stonden ze bijna tien jaar in een veld te verpieteren.

De verlaten Ferrari’s zijn de overblijfselen van een autoverzameling van een advocaat die in 2011 te horen kreeg dat hij een serieuze aandoening had. Voordat zijn behandelingen begonnen, liet hij de auto’s in een loods zetten om ze te goed te houden. Zijn verzameling omvatte onder meer een Testarossa, een 308, een 400i, twee 328’s en drie 348’s.

Zijn toestand verslechterde, en door alle hectiek miste de advocaat een paar betalingen voor de opslag van de Ferrari’s. De eigenaar van de loods zette daarom de Ferrari’s buiten in een veld. Toen de achterstallige betalingen voldaan waren en er weer betaald werd voor de stalling, werden de Ferrari’s nooit opnieuw binnen gezet door de loodseigenaar.

Doolhof van wetten

De eigenaar van de Ferrari’s overleed aan zijn ziekte en toen begon de ellende. Het kostte de familie jaren jaar om door een doolhof van wetten te kruipen voordat ze legaal eigenaar waren van de Ferrari’s. De tand des tijds is niet aardig geweest voor de verlaten Ferrari’s. Uiteindelijk kreeg de familie de papieren voor dertien Ferrari’s en twee Rolls-Royces.

Toen het tijd was om de verlaten Ferrari’s op te halen, bleken er nog maar elf Ferrari’s te staan. Ook de Rolls-Royces waren foetsie. De hele roedel Italiaanse supercars is uiteindelijk opgekocht door een dealer die ze bijna allemaal heeft doorverkocht. Naar hoge waarschijnlijkheid worden de meeste Ferrari’s opgeknapt en zullen ze weer het asfalt onder hun banden voelen.

Bron: Silodrome

Reacties

  • Sosa heeft op 16 mei 2019 geschreven:

    Life is a b***h and Death is her sister. Gelukkig hebben de auto’s het overleefd. Was nog treuriger geweest als zijn collectie met hem mee gegaan was. Had hij wel wat te rijden. RIP

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear