De uiterlijke veranderingen bij de facelift van de nieuwe Opel Astra zijn niet wereldschokkend. De auto krijgt onder andere een ander frontje en binnenin vind je een nieuw infotainmentsysteem. Maar dat betekent niet dat ze een lange vakantie hebben genomen bij Opel.

Nieuwe motoren voor de handbak

De belangrijkste vernieuwing is de toevoeging van een aantal motoren. Als je voor de versie met handbak gaat, kun je bij de benzinemotoren kiezen uit een 1,2-liter driecilinder benzinemotor met 110, 130 of 145 pk en een 1,5-liter diesel met 105 of 122 pk.

Motoren die bij de automaat horen

Uiteraard kun je de Astra ook als automaat bestellen. Bij de benzinevariant krijg je dan een 1,4-liter die ook 145 pk produceert. Dieselen doe je in een automaat met de 1,5-liter driecilinder die je 122 pk geeft. Alle vernieuwingen bij de motoren zijn uiteraard gedaan om CO2-uitstoot terug te dringen.

Naast de motoren is ook het onderstel aangepast en zijn er nieuwe schokdempers die het rijden comfortabeler moeten maken. Mocht je dit juist niet willen, kun je ook kiezen voor het optionele Sport Chassis, dat het minder goed voor heeft met je ruggengraat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)