De burgerbak die je – na het lang overwegen van alternatieven – toch wel gaat kopen, is vorige maand vernieuwd. De GTI kwam direct met de brave versie naar buiten. En nu maakt de vernieuwde Volkswagen Golf R (Variant) de line-up compleet.

De Seat Leon ST Cupra kreeg pas vierwielaandrijving en 300 pk, waardoor hij net zo snel is als de (nu oude) Golf R Variant. Dat kan natuurlijk niet. De über-Golf beslecht de familievete door met 310 pk aan te komen zetten. De vernieuwde Volkswagen Golf R Variant sprint nu in 4,8 seconden (-0,3 s) naar de 100 km/u. Dat is net zo vlot als een Ford Focus RS, maar dan met drie jengelende kinderen, je schoonmoeder en een Ikea-kast aan boord. Serieus snel dus.

De hatchback krijgt ook upgrade van 10 pk extra. Dat vermogen gaat altijd via vierwielaandrijving naar de weg en optioneel met behulp van een DSG-transmissie (standaard bij de Variant). De hatchback met DSG schiet in 4,6 seconden (- 0,3 s) naar de 100 km/u.

Wat is er nog meer anders aan de vernieuwde Volkswagen Golf R Variant?

Weinig. De buitenkant van de R is lichtjes gewijzigd en oogt wat beschaafder. Wellicht dat je hem nu wel mag kopen van je echtgenote. Verder zal de vernieuwde Volkswagen Golf R uitgerust zijn met Active Info Display en optioneel met gebarentaal. Leuk speelgoed.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)