MG staat tegenwoordig bekend als een merk van praktische EV’s uit China. Maar dat is het merk lang niet geweest. Voor een vleugje van het klassieke MG-gevoel uit de jaren ’60 en ’70, presenteert MG de Cyberster, duidelijk geïnspireerd door de oude MGB. Het heeft even geduurd voordat de Cyberster er ook echt kwam, maar nu is hij hier in vlees en bloed.
Je kijkt naar een type sportauto waarvan zowel Porsche als Tesla het voorlopig nog niet gelukt is om er eentje op de markt te krijgen: een elektrische tweedeurscabrio met voldoende vermogen. En hij ziet er nog goed uit ook. De Cyberster heeft een slanke vorm (compleet met vleugeldeuren) en aandrijflijnen met één of twee elektromotoren.
We zien waarschijnlijk de elektrische Porsche Boxster en zo-vaak-uitgestelde Tesla Roadster richting het einde van dit jaar, maar de productie van die twee auto’s begint niet voor het 2025 is. Dat betekent niet dat deze MG het rijk alleen heeft, want Maserati heeft de GranCabrio Folgore. Die zal wel een tandje of twee duurder zijn dan de MG. In zijn thuisland komen we erachter hoe de MG Cyberster rijdt.
NIEUWSBRIEF
Het laatste autonieuws, de meest recente tests en exclusieve auto-content rechtstreeks in je mailbox. En als je wilt kunnen wij je ook op de hoogte houden van aanbiedingen van onze partners.
Dave heeft op 30 april 2024 geschreven:
Vleugeldeuren zijn nogal lastig op te hangen zonder dak.
Vandaar dat ze bij MG wijselijk gekozen hebben voor vlinderdeuren. (Al lijken ze heel dicht bij schaardeuren te zitten.)
Tip voor TG heeft op 29 april 2024 geschreven:
Jullie hebben een foutje in de eerste zin.
“MG staat tegenwoordig bekend als een merk van praktische EV’s uit China.”
Moet zijn:
“MG staat tegenwoordig bekend als de zoveelste spionage auto uit China”.
Passen jullie dit even aan? Graag gedaan.
Koos heeft op 29 april 2024 geschreven:
Scherp hahaha!!