Dit is de MG Cyberster, de elektrische sportauto van MG. Ere wie ere toekomt: hij lijkt er best fraai uit te zien. Lijkt? Ja, lijkt. Want dit zijn nog altijd niet de échte beelden van de MG Cyberster. Die zouden wel snel moeten komen. MG maakt op de Autoshow van Shanghai bekend dat de Cyberster echt in productie gaat. Dat is alvast wat.

Maar er blijft een vreemde smaak hangen bij dit verhaal. We zouden zweren dat we twee jaar geleden al een conceptversie van de MG Cyberster voorbij zagen komen. Wie houdt het volk nou twee jaar lang warm met een conceptversie om vervolgens geen echte beelden te delen? Hoe dan ook, door naar het goede nieuws.

Meer informatie over de MG Cyberster

De Cyberster gaat dus in productie, en komt ook naar Europa. In de zomer van volgend jaar moet de elektrische MG hier in de verkoop gaan. Prima timing van MG om de cabriolet op het moment dat je hem wilt gebruiken, uit te brengen. Nu moet het Hollandse klimaat nog meezitten, maar goed, dat zijn maar details. Over details gesproken: die zijn er eigenlijk niet van de MG Cyberster.

Lees ook: Waarom de MG 4 Electric ons Koopje van het Jaar 2022 is

Daarom zullen we vast moeten houden aan de cijfers waar MG in 2021 op mikte: een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in minder dan 3,0 seconden en een actieradius van ongeveer 800 kilometer. Een schatting van de prijs doen, is lastig. Laten we hopen dat de Cyberster qua prijs dichterbij de ietwat sportieve Mini Electric Cabrio (tenminste 59.291 euro) zit dan de Lotus Evjia (net geen 1,9 miljoen euro).

De commercieel directeur van de Britse tak van MG is Guy Pigounakis. Hij vertelt wat de MG Cyberster voor de toekomst van het merk betekent: ‘Dit is het perfecte moment om een MG te introduceren die perfect aansluit bij ons performance-DNA. MG is klaar voor een elektrische, sportieve toekomst en dit is de perfecte manier om het honderd jarig jubileum te vieren.’ Dat feestje viert het merk in 2030.

Reacties

 • Yourt heeft op 4 mei 2023 geschreven:

  Beter goed gejat dan slecht uitgevoerd. bij veel nieuwe hot hatch ev’s of SUV’s moet ik vaak naar het logo zoeken om het merk te weten… zo verschillend zijn ze tegenwoordig. Toch?

  Reageer
 • Doe maar niet heeft op 20 april 2023 geschreven:

  Conform Chinees gebruik hebben ze flink lopen jatten van o.a. Mazda voor het ontwerp.

  • Dave heeft op 24 juni 2023 geschreven:

   Alle credits voor Mazda voor één van de leukste betaalbare Roadsters op de markt; op dit misschien wel de enige zelfs.
   V.w.b. het ontwerp heeft Mazda dan wel weer heel erg goed naar de Lotus Elan gekeken; ook de MX5 kun je dus gejat noemen.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)