Terwijl jij volle bak UV-straling terug zat te koppen op Circuit Zandvoort tijdens de Jumbo Race Dagen, vermaakten Amerikaanse autogekkies zich met ‘SOWO: The European Experience’. De show richt zich op liefhebbers van Europese auto’s (die daar uiteraard een stuk bijzonderder zijn dan hier). De groeiende bijeenkomst bleef Volkswagen Amerika niet onopgemerkt en de importeur bouwde vijf concepten.

Het meest opvallende model is de Volkswagen Golf GTI RS Concept. Diverse autoculturen en -stromingen komen bij elkaar op het witte koetswerk. Rocket Bunny verzorgde de bodykit en de wielen komen van Vossen. Een groot deel van het interieur verdween om plaats te maken voor een rolkooi, kuipstoelen en een stuur zonder airbag. Voor extra Instagram-likes monteerde Volkswagen een dakkoffer. Vinden ze leuk in de VW-scene, blijkbaar.

Opvallend hoe Volkswagen in Amerika dit soort modificaties toejuicht. Over twee jaar stroomt de klantenservice over met klachten over roestig plaatwerk, kapotte wiellagers en andere vage klachten door modificaties. ‘Hoezo geen garantie? Jullie doen het zelf ook’, klinkt het dan. De andere vier concepten van Volkswagen voor de autoshow check je hieronder.

Andere creaties op SOWO: The European Experience

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie