Een Volkswagen Golf uit 1999 is voor ons als autoliefhebbers niet direct de heilige graal, maar kennelijk is een beroemde bestuurder voor sommige mensen reden genoeg een godsvermogen voor een auto neer te tellen. Zie hier de Golf waarmee paus Benedictus de 14e – ofwel Papa Razzi – ooit reed.

Waarom juist deze auto nu in het nieuws is? Omdat hij afgelopen weekend via eBay werd geveild voor 204.400 Amerikaanse dollars. Daarmee gaat deze goddelijke Golf voor de derde keer over in andere handen, want in 2005 was de 21-jarige Benjamin Halbe de persoon die de auto bij toeval kocht. Ook bij hem verschenen dollartekens in zijn ogen toen hij eenmaal doorhad wie de vorige eigenaar van de auto was geweest.

Een deal was snel gemaakt, en voor ruim 240.000 dollar werd GoldenPalace.com, een online casino, de nieuwe eigenaar. En dat bedrijf heeft de auto nu dus met verlies doorverkocht. Het geld gaat echter naar het goede doel, en deze publiciteit is ook wat waard. Toch?

De paus heeft als dienstauto ondertussen een Volvo XC90 tot zijn beschikking. Een opvallende keuze, aangezien alle Duitse merken bij zijn aanstelling kenbaar maakte graag de nieuwe pausmobiel te willen leveren. De Volvo was echter goedkoper.

Reacties