Waarschijnlijk heb je een redelijk idee van hoe groot de Volkswagen Groep is. Het is de grootste autoproducent van Europa en de op één na grootste ter wereld. Onder de paraplu van VW schuilen bekende merken als Audi en Seat, maar ook iets dat Traton heet. Nooit van gehoord? Kan kloppen, want dat is pas sinds een jaar of twee de naam van de Volkswagen Truck & Bus-divisie. Onder deze dochteronderneming vallen MAN, Scania en Volkswagen Caminhões e Ônibus. En nu ook Navistar, dat voorheen International Harvester heette.

Volgens Bloomberg koopt Traton het Amerikaanse Navistar voor 3,7 miljard dollar. Navistar bouwt voornamelijk vrachtwagens, pick-ups en alles daartussenin. Volkswagen is niet het enige Duitse concern met een vrachtwagenmerk in Amerika. Freightliner maakt al sinds 1981 onderdeel uit van Daimler. Peterbilt en Kenworth zijn nog volledig Amerikaans en zijn in het bezit van de firma Paccar. In de galerij hierboven krijg je een idee van wat Navistar zo ongeveer produceert. Overigens is de kans klein dat je de grote vrachtwagens ineens hier gaat zien. Voor onze markt heeft VW al Scania en MAN.

Navistar Defense

Defense is een interessante tak van Navistar. Deze speciale divisie bouwt een flinke hoeveelheid militaire voertuigen, waarvan de MaxxPro (de eerste in de galerij) toch wel het indrukwekkendste is. Het gepantserde voertuig haalt meer dan 2.000 Nm (en 425 pk) uit een zes-in-lijn dieselmotor. Daarmee moet hij zijn 16.910 kilo door de ruigste gebieden zien te sleuren. Navistar Defense biedt de MaxxPro aan in diverse uitvoeringen voor verschillende omstandigheden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear