‘Of het een GTI, GTX of wat dan ook wordt, gaan we zien’, vertelde Volkswagen-bestuurslid voor technische ontwikkeling Kai Grünitz eerder dit jaar aan TopGear. In maart vroegen we Grünitz of er een VW ID.2all GTI of GTX zou komen. Nu krijgen we daar antwoord op. Volkswagen heeft een patent aangevraagd voor een nieuwe GTI-badge. Deze badge verklapt overduidelijk dat ‘GTI’ elektrisch wordt.

Het patent werd opgedoken door CarBuzz. Volkswagen vroeg op 25 juli dit jaar het patent aan bij het Duitse Patent- und Markenamt (DPMA). Gisteren werd de aanvraag voor het eerst opgeslagen in de database van DPMA. Bij de aanvraag zit ook een afbeelding waarop de nieuwe GTI-badge te zien is. De ‘I’ is veranderd in een bliksemschicht. Duidelijker kan het niet, toch? Volkswagens GTI wordt dus echt elektrisch.

Volkswagen GTI logo elektrisch bliksemschicht

Het nieuwe logo voor GTI | Foto: Volkswagen / Deutsches Patent- und Markenamt

Wanneer komt de eerste elektrische Volkswagen GTI?

Nu is het wachten op een reactie van Volkswagen. Want wat stelt het nieuwe GTI precies voor: volledig elektrische auto’s of hybrides? En wanneer komt de eerste elektrische GTI? En wat gaat er gebeuren met de uitvoeringen GTX (elektrisch) en GTE (plug-in hybride)? Zoveel vragen die ons nu te binnen schieten waar we voorlopig geen antwoord op krijgen.

Wat we in ieder geval wel weten, is dat de Golf met verbrandingsmotor zijn einde nadert. In 2028 zou de negende generatie van de hatchback zijn introductie moeten beleven. Die Golf krijgt géén verbrandingsmotor. Samen met negen andere elektrische VW’s moet de Golf er in 2030 voor zorgen dat de helft van het assortiment elektrisch is.

Advertentie

Reacties

  • dirk dierickx heeft op 1 augustus 2023 geschreven:

    Een trademark, geen patent, op een logo kan je geen patent nemen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie