Na het Bulli-busje gaat Volkswagen door voor de wasmachine in de conceptcars-met-vreemde-namen-competitie: dit elektrische knorretje heet Nils. Nils, ja. Volkswagen praat zelfs over ‘m alsof het een mens is: ‘Nils is slechts 3,04 meter lang’. Raar.

Nils is een eenzitter met een elektromotortje achterin. Nils weegt 460 kilo en heeft een piekvermogen van 34 pk, en dat zijn specificaties die behoorlijk dicht bij die van de Lelijke Eend in de buurt komen. Toch haalt Nils zonder problemen 130 km/u, maar hoe lang het duurt om daar te komen, durven we niet te gokken. Je kunt met een volle accu zo’n 65 kilometer in Nils rijden, maar het belangrijkst is dat je ‘m daarna in slechts twee uur weer volledig kunt opladen via een normaal stopcontact. Kijk, aan die Nils heb je tenminste wat.

Met zijn van Audi geleende aluminium spaceframe en talloze elektronische waakhondjes is Nils natuurlijk superveilig – hoewel we niet graag een stomp van ome Toua in de flank zouden krijgen. Ook heeft hij net als de Up een draagbaar navi- en entertainment-ding. Hij heeft echter geen elektrische spiegels of stuurbekrachtiging. Heeft Nils ook niet nodig.

Je zult Nils zelf nooit bij de dealer tegenkomen, maar vast wel een of andere nazaat van ‘m, ooit.

Reacties

Meer van TopGear