Er is helaas geen ontkomen meer aan. De vierdeurs coupé is echt in de mode. Wat een tijdje terug begon met de Mercedes CLS, mondt langzaamaan uit in een hausse van vergelijkbare modellen.

Porsche is bezig met de Panamera, Aston Martin komt met de Rapide, BMW liet een tijdje de CS Concept zien, de Audi A5 is er nog maar net en de nieuwe Jaguar XF zal ook trekken van een vierdeurs coupé hebben. En alsof het allemaal nog niet genoeg is, gaat ook Volkswagen zich in deze strijd mengen. En dat moet dus gaan gebeuren met een coupéversie van de Passat, die medio volgens jaar op de markt verschijnt.

Volkswagen windt er geen doekjes om, en laat gelijk maar weten dat een instapmodel van een nog te ontwikkelen vierdeurs coupé voorzien zal zijn van een 1.8 liter TSI-motor met een zesversnellingsbak. Dat is dan exact dezelfde motor die ook onder de motorkap van de goedkoopste Audi A5 ligt. Prijskaartje in Duitsland: 30.000 euro. Voor ongeveer 40.000 euro komt naar verluidt het topmodel met een 300 pk sterke V6, vierwielaandrijving en DSG-transmissie voorrijden.

Met alle Nederlandse toegevoegde waarde komt die prijs natuurlijk aanzienlijk hoger uit. Maar Volkswagen zal de prijs wel binnen de perken moeten houden, om de Audi A5 niet in de wielen te rijden. En die staat op je oprit voor een prijs van iets meer dan 56.000 euro. Maar reken erop dat het topmodel van de nieuwe Volkswagen altijd nog aanzienlijk goedkoper zal zijn dan de instapper van de Mercedes CLS. Die kost bijna 84.000 euro, en dan heb je geen vierwielaandrijving en geen DSG-transmissie. Al maakt dat de keuze er wat ons betreft niet gemakkelijker op.

Reacties