Onder de stille slachtoffers van de transitie naar elektrisch rijden zijn de mensen die in afgelegen veldjes oude barrels tot leven wekken. Dat gaat je met elektrische auto’s niet lukken na tien jaar stilstand – en als het wel lukt, geeft het niet zoveel voldoening als hier het geval is. Check bijvoorbeeld hieronder hoe een achtergelaten Passat weer op gang komt.

De Volkswagen Passat uit de jaren ’90 staat al flink wat jaren in een veldje het onkruid gezelschap te houden. Maar een vredige dood sterven, dat mag hij nog eventjes niet. YouTuber Flexiny komt met een nieuwe accu, wat handgereedschap en een portie geduld om de oude diesel weer te laten draaien. En dat lukt met veel rook, maar relatief weinig moeite.

Check hieronder hoe de auto-archeoloog de oude VW weer aan de praat krijgt. In de video daaronder zie je dat de bejaarde diesel ook nog prima kan rijden nadat de remmen weer gangbaar zijn gemaakt. Is het nog cool om ‘zo maken ze ze niet meer’ te zeggen? Of de auto het op de snelweg ook lang zal volhouden, is natuurlijk niet zeker.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)