Afgelopen weekend vond op de beroemde Nürburgring de net zo bekende 24 uursrace plaats. De totale Nordschleife van 25 kilometer wordt daar jaarlijks voor ingezet. Het deelnemersveld van 219 voertuigen is altijd zeer kleurrijk omdat zowel fabrikanten als piepkleine privéteams meedoen.
 
Het evenement hield onder meer de sportieve lancering van de nieuwe Volkswagen Scirocco in en niet zonder succes. In de klasse voor 2-liter turbomotoren ging de auto van Hans-Joachim Stuck, Jimmy Johansson, Florian Gruber en Thomas Mutsch als eerste over de streep en finishte als elfde algemeen.
 
Het tweede exemplaar van de in slechts 75 dagen ontwikkelde, gebouwde en geteste race-uitvoering van de Scirocco werd als tweede in het segment afgevlagd. Daarin Carlos Sainz, Giniel de Villiers, Dieter Depping en Dr Ulrich Hackenberg, lid van de raad van bestuur van Volkswagen.
 
In hetzelfde weekend was de race-Scirocco tijdens het GTi-evenement aan de Wörthersee een van de hoofdrolspelers. De officiële benaming, Scirocco GT24.

Reacties