Het is al zo’n beetje de coolste Volkswagen die in zesduizend jaar uit Wolfsburg is komen rollen, maar een leuke dosis sprekende details zou de gemiddelde Scirocco niet misstaan. Kan geregeld worden, riep VW, en ze gaven ons deze GTS.

Feitelijk is de Scirocco GTS niets meer dan een gewone 2.0 TSI met wat sportieve accentjes. Geeft niks: die motor (uit de Golf GTI) was met zijn 210 pk altijd al vlot zat. Om de doorsnee stoplichtsprintertjes nu ook vooraf al wat angst in te boezemen, onderscheidt de GTS zich met rode spiegels, 18-inch velgen, sideskirts, een dikkere voor- en achterbumper, de diffuser en achterspoiler van de Scirocco R, en de nodige badges op de flanken. En die strepen natuurlijk. Oh, die strepen.

In het interieur vinden we eveneens een hoop rode randjes en GTS-letters. Daarnaast zien we de halve-golfbal-achtige versnellingspook uit de Golf GTI, plus aluminium pedalen en een afgeplat stuurtje. Ziet er goed uit.

De Scirocco GTS verschijnt eind dit jaar (in beperkte oplage) bij de dealers. Wat precies de meerprijs wordt van al die optische lekkernij, is nog niet bekend.

Reacties