Een Volkswagen T1 die een permanente polonaise uitvoert met een tweede T1, dat is al bijzonder genoeg. Maar als de grote gangmaker van het geheel dan ook nog een modernere Audi S3-motor is, dan heb je écht wat bijzonders te pakken. En nog leuker: deze Volkswagen Typ 2 met Typ 2-caravan kan heel binnenkort van jou zijn.

Deze T1 met caravan is geen project van Volkswagen zelf. De bouwer liet zich inspireren door de zogenoemde ‘Fifth Wheel Trailer’. Voor deze trailer monteerde je een soort trekhaak op het dak van de VW Kever. Hierdoor bleef de combinatie heel kort en wendbaar. De handige klusser gebruikte echt twee Typ 2’s (van de T1-generatie) voor de combinatie.

Om ervoor te zorgen dat de T1 onder het extra gewicht nog goed vooruit zou komen, werd de 2,0-liter uit een Audi S3 gemonteerd. Het exacte vermogen of het bouwjaar van de motor wordt niet gemeld, maar het zou volgens de advertentie ‘meer dan je ooit zou willen van een dergelijk voertuig’. De automatische transmissie van de Audi werd ook in het busje gelepeld.

Het is vooral cool…

Het grappige is dat er heel veel moeite is gedaan voor slechts een beetje ruimtewinst. Want waar voorheen het stuur zat bij de caravan, zit nu alleen maar een lade. Als je een normale T1 had gepakt en de voorstoelen neerklapbaar had gemaakt om een bank te vormen, had je er net zoveel aan gehad. Maar dat is ook niet het punt van deze combinatie. Dit ding is gewoon cool.

Lees ook: Deze Volkswagen T1 werd samengevoegd met een Airstream-caravan

In de caravan heb je genoeg bruintinten een periodiek correcte gordijntjes. Het dak kan omhoog uitklappen en er is aan de zijkant, bij de openslaande deuren, nog een luifel. De T1 met Audi S3-motor staat in het Verenigd Koninkrijk en je hebt nog tot 22 september om te bieden bij Car & Classic. Een schatting van wat het moet opleveren, is niet afgegeven.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)