Ligt het aan ons, of horen jullie ook gekwaak van achteren komen? Automotive News is ervan overtuigd dat Volkswagen in Amerika écht zijn naam gaat veranderen in Voltswagen. Zij onderzochten gelekte documenten die CNBC en USA Today in handen kreeg en concludeerden zelf dat het klopt. Automotive benadrukt dat het géén 1 april-grapje is, precies wat wij ook zouden zeggen als we wél een grapje maakten.

Wat is er aan de hand?

Net als veel andere merken zet Volkswagen flink in op elektrische auto’s. De nieuwe ID.4 is daar bij de dealers verschenen en daar willen ze uiteraard wat ruchtbaarheid aan geven. Het kan dus zomaar zijn dat ze inderdaad een campagne opzetten met de naam Voltswagen (je had de connectie met Volt en elektrisch wel gemaakt, toch?). Of dat ze tijdelijk als ludieke actie het een en ander omtoveren. Maar een merk omgooien dat al meer dan 80 jaar bestaat, dat lijkt wat rigoureus.

Voltswagen: De subtiele 1 april-grap

Alle automerken willen aan het einde van maart een leuke grap neerzetten, maar het probleem is dat niemand meer in de grapjes trapt rond april. Subtiel een document lekken en een ‘anonieme bron’ bij een ander medium het een en ander toe laten fluisteren, zou een geniale manier kunnen zijn om tóch een leuk geintje neer te zetten. Het kan in ieder geval niet lang meer duren voordat we definitief weten wat er aan het handje is. Voor Volkswagen in Europa zouden er in ieder geval (nog?) geen naamswijzigingen op de planning staan.

Update: Volkswagen plaatst de boodschap nu ook zelf op Twitter. Het kan niet missen dat dit een grapje is. Wel leuk bedacht.

Volkswagen op Twitter

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear