Die T5’s zijn leuk en lekker, maar dit heeft Volvo écht nodig: een belachelijke over-the-top lolauto met veel te veel pk’s. Dit is de C30 Polestar Performance Concept Prototype, een auto die allang op de weg had moeten rijden.

Al vijftien seizoenen lang werken Volvo en Polestar samen in het STCC (het Zweedse touringcar-kampioenschap). Met de kennis die daarbij is opgedaan moet je toch ook op straat iets kunnen, dus werd er een productie-C30 smurfblauw gespoten en voorzien van allerlei racespul.

De motor is de bekende 2.5 geblazen vijfcilinder, in dit geval voorzien van een KKK-turbo, een grotere intercooler en aangepaste nokkenas en zuigers. Het gevolg: 411 pk en 510 Nm. Om dit fatsoenlijk op de weg te brengen werd de auto voorzien van AWD met een Haldex-koppeling. Uiteraard werden ook het onderstel en de remmen geschikt gemaakt voor het geweld. In het interieur vinden we racestoelen met ongetwijfeld stijlvol Ternsjö-leer en vierpuntsgordels.

Van 22 tot 25 april staat de auto op de Göteborg Motor Show, waar waarschijnlijk iedereen zal staan te springen om een productieversie. Volvo, luister goed naar je fans!

Reacties

Meer van TopGear