Je hoeft niet lang te zoeken om op de bekendere verkoopwebsites Volvo vijfcilinders te vinden met meer dan 700.000 kilometer op de teller. Gezien het potentieel van deze blokken, durven we deze Volvo C30 met 3.000 kilometer op de teller met een gerust hard gloednieuw te noemen. Zelfs als hij al meer dan 10 jaar oud is. Volvo-liefhebbers zullen waarderen dat ie oorspronkelijk in Zweden is gekocht.

We moeten eerlijk bekennen dat we de C30 van vóór de facelift ietsjes karaktervoller vinden, maar verder staat ie er smakelijk bij zo in het rood en met een R-Design pakketje. De auto is twaalf jaar geleden door een Zweedse liefhebber op leeftijd gekocht. Gelukkig zonder navigatiesysteem, want die zou nu hopeloos verouderd zijn naast je telefoon. Nu heb je een mooi clean interieur.

Na de auto elf jaar gekoesterd te hebben, verkocht hij hem vorig jaar in Zweden aan de volgende eigenaren. Die konden de rekening uiteindelijk niet betalen, en zo kon de dealer Nieuwenhuijse hem naar Nederland halen. De vijfcilinder is gekoppeld aan een automaat en is goed voor 230 pk en 320 Nm. Met een 0-100-tijd van 7,1 seconden geen hete hatchback, maar daar koop je ‘m ook niet voor.

De vraagprijs voor deze nieuwe Volvo C30 is 29.899 euro. Dat is ruim 10.000 euro minder dan de nieuwprijs ruim tien jaar geleden, maar een hoop geld voor een C30. Overigens is het dan wel weer goedkoper dan een exemplaar met ervaring te kopen om die vervolgens fabrieksnieuw te laten maken. Nee, bij deze auto is het leer van het stuur gewoon nog mat.

Wat kost de gloednieuwe Volvo C30 met vijfcilinder?

Bijzonder genoeg staat er in Nederland nog een tweede C30 te koop met bijzonder weinig kilometers op de teller. Bij autobedrijf Mudde Kok staat een C20 met een tweeliter motor en slechts 354 kilometer op de teller. Daar is nog niet eens één tankje benzine mee gereden. Deze mag weg voor 28.900 euro. Wij zouden dan toch wel voor de vijfcilinder gaan.

Advertentie

Reacties

  • Koen Arends heeft op 19 juli 2023 geschreven:

    Ik ben sinds begin dit jaar trotse eigenaar van een Volvo V50 T5, modeljaar 2011, met slechts 24700 miles op het klokje. Auto is in smetteloze showroom staat. Mooi om op de zondagmiddag, even een tankje benzine er door te jassen. Maar niet voor dagelijks gebruik….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie