Volvo heeft een plan. Als ze nu eens dat hele Zweudse idee van ruim en praktisch aan de kant schuiven, en gewoon even opnieuw beginnen? Dit is de gladde en platte Concept Universe, die op dit moment in Shanghai staat te pronken. Juist daar natuurlijk, omdat ze in China van grote glimmers houden. En omdat eigenaar Geely op de thuismarkt wel even met wat leuks moet komen; dit is het eerste Volvo-model dat geheel onder hun toezicht is ontwikkeld.

De Universe houdt het simpel en elegant, met vloeiende lijnen en een laag profiel. De grille en de koplampen, volgens Volvo geïnspireerd op de P544 (Kattenrug) en de Amazon, zien er uit alsof ze op je af komen. In het interieur, dat vooral vanuit een gebruikersvriendelijk oogpunt is ontworpen, word je daadwerkelijk benaderd door een touchscreen dat zich naar je hand toe beweegt. Vreemd. Ook zijn er achterin niet zozeer stoelen te vinden, maar een soort voorgevormde vlakken die geïntegreerd zijn in de rest van het interieur. Ach, als het kan, waarom niet.

Volgens Volvo geeft de Universe aan welke ontwerprichting hun nieuwe top-of-the-line sedan uit zal gaan. Ze doelen daarbij niet op een S80-opvolger, maar op een geheel nieuw, groter model in het segment van de S-klasse, 7-serie en A8. Dat mag er wat ons betreft best zo uit komen te zien. Zullen we het maar zeggen dan? Vooruit: we love it long time.

Reacties

Meer van TopGear