Eindelijk begint er een beetje vaart te komen in de beschikbaarheid van bio-ethanol. Tamoil heeft tot nu toe vier tankstations waar deze brandstof kan worden gekocht. Dat worden er in de loop van dit jaar 23!
 
Maar er gebeurt meer. Het bedrijf heeft de literprijs per direct met zo’n 30 eurocent verlaagd naar het niveau van Euro 95 benzine. Tegelijk heeft Volvo in haar volledige leveringsprogramma de meerprijs voor een E85-uitvoering geschrapt. En dat betekent dat meerdere drempels voor E85 in rap tempo worden weggenomen.
 
En de overheid? Die doet voorlopig helemaal niets. Ze hebben in Den Haag de mond vol van CO2, maar zodra er een financiële inspanning wordt gevergd om de uitstoot structureel terug te dringen, blijft de deur gesloten. Lokale overheden tonen wel bereidheid en ook zijn er al volop buitenlandse voorbeelden van stimulering.
 
Laatste detail: de E85 van Tamoil wordt gewonnen uit onder meer houtsnippers en niet uit granen die bedoeld zijn voor de voedselketen. Is dat misverstand ook weer uit de wereld!

Reacties

Meer van TopGear