En het reservegetal is… 15.000.000. Gooi al je werk neer en boek direct een ticket met het gezin, je vrienden of wie dan ook naar de wereldberoemde plaats Uddevalla in Zweden. Wie kent het niet? Morgen, woensdag 20 februari, bereikt de Volvo-fabriek aldaar namelijk een mijlpaal. Inderdaad, de vijftienmiljoenste auto rolt dan van de band. Reden genoeg voor een knalfeest.
 
Op 14 april 1927 verliet de eerste auto de fabriek. Dat de marketingactiviteiten destijds nog op een laag pitje stonden, blijkt wel uit de naamgeving van het model: ÖV4, letterlijk: open car. Tja, je moet er maar op komen. En de vier staat natuurlijk voor het aantal cilinders. Het kan bijna geen toeval meer zijn, want ook het vijftienmiljoenste exemplaar betreft een cabriolet, en wel een C70. Dat weet de planning nu al!
 
In de beginjaren bouwde Volvo de auto’s op zijn dooie gemak, vergeleken met nu. De teller bleef in 1927 steken op 297 exemplaren. Sterker nog, het heeft 23 jaar geduurd om de 100.000-grens te doorbreken. Dat is momenteel ongeveer de productie van drie maanden. Waar gaat het heen?

Reacties

Meer van TopGear