Wat is Volvo weer lekker bezig. Na de prachtige S90 verblijdt Volvo ons vandaag ineens met de volgende generatie 40-serie. De twee-eiige tweeling heet Concept 40.1 en Concept 40.2. Hieronder kun je het beetje informatie lezen dat we hebben, maar het gaat bij deze studiemodellen gewoon om de appetijtelijke platen.
In 2017 mag je de eerste productieversie van de Concept 40.1 en Concept 40.2 in de showrooms verwachten. Volvo kennende zal de productieversie niet veel afwijken van het plaatje dat we nu zien. Denk vooral aan praktische wijzigingen als een buitenspiegel of twee, een reflector hier en daar of werkende handgrepen. De juweeltjes die Volvo ‘Thor Hammer Headlights’ noemt, zullen in ieder geval blijven.
Het milieubewuste Volvo levert de nieuwe 40-serie met een uitgebreid aanbod aan aandrijflijnen. Daarbij zit ook een plug-in hybride of wellicht zelfs een volledig elektrische variant. Verwacht bij de semi-elektrische variant niet zo’n beul van een motorcombinatie als bij de XC90, dat wordt in de 40 eerder een driecilinder-variant. Maak je geen zorgen, met het koppel van een elektromotor ben je bij het stoplicht snel genoeg weg.
Nog fans van gebakken PR? Alstublieft: ‘Ieder model in ons gamma heeft zijn eigen karakter, net als de leden van uw en mijn familie’, zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design van de Volvo Car Group. ‘CMA maakt het ons mogelijk om iets speciaals, iets jeugdigs toe te voegen aan deze conceptauto’s. Met hun uitstraling, hun opstandige en uitdagende karakter onderscheiden ze zich nadrukkelijk. Dit is de uitstraling van de toekomstige compacte Volvo’s.’
Huh, wat? Terug naar de plaatjes!

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Lees meer over volvo
Advertentie