(advertorial)

Bij sommige auto’s zie je meteen: dit gaat alleen maar om het uiterlijk. Of juist alleen maar om prestaties. Of louter om praktisch gemak. Maar Volvo is kennelijk niet van plan het je zo eenvoudig te maken. Neem nou die nieuwe V60…

Is het dat uiterlijk?

Het zou heel goed kunnen dat het Volvo vooral om het uiterlijk van de nieuwe V60 te doen was, want tsjonge: er staat je daar wel iets heel fraais aan te staren. Geen overbodige opsmuk of tierlantijntjes, maar pure lijnen en een bijna griezelige hoop aandacht voor de details. Die indruk wordt alleen maar versterkt als je instapt: prachtige materialen, vlekkeloze afwerking en moeiteloos bedieningsgemak strijden om je aandacht. En lijken uiteindelijk besloten te hebben dat ze daartoe beter samen kunnen  werken. Resultaat: je kijkt je ogen uit.

Zijn het de prestaties?

Je zou het haast gaan denken. Ga maar na: wie voor de T8-versie kiest, weet zich verzekerd van niet minder dan 390 pk. 390 pk! En dat niet alleen: de krachtige viercilinder benzinemotor met turbo én compressor, wordt bijgestaan door een hypermoderne elektromotor. Daardoor kun je ook vol-elektrisch en dus geheel uitstootloos door het verkeer gaan. Braafste jongetje van de klas of juist die lekker dynamische rij-ervaring: aan jou de keus.

Is het de veiligheid?

Volvo en veiligheid beginnen niet voor niets allebei met een v: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dus logisch dat alles wat de Zweden van veiligheid weten in de V60 terug te vinden is. City Safety, dat bijvoorbeeld zelf de auto afremt in noodsituaties, is standaard en houdt altijd een oogje in het zeil, ook als jij dat per ongeluk even niet doet.

Of toch de innovatie?

Niet alleen qua veiligheidssystemen loopt Volvo voorop – ook op ander elektronisch gebied heeft het merk inmiddels een naam hoog te houden. Perfecte integratie van je smartphone, fenomenale audio, het geniale bedieningsgemak van het grote touchscreen: alles is er op gericht jouw rit (en die van je passagiers) zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Ontdek het zelf!

Wij weten het niet. Wat heeft bij het ontwerp van de nieuwe Volvo V60 de boventoon gevoerd? Het lijkt erop dat de Zweden niet konden kiezen en gewoon maar álles in één auto verenigden. Maar weet je wat? Je kunt er natuurlijk ook zelf proberen achter te komen. Wij kunnen geen betere manier bedenken dan het maken van een proefrit. Om dat te regelen, en voor nog meer informatie over de nieuwe V60, hoef je alleen maar even hier te klikken. Zeg maar dat je het van ons hebt.

Advertentie
Meer

Meer van TopGear

Advertentie