Het merk Volvo staat zo synoniem voor de stationwagen dat de twee – in combinatie met de labrador – een punchline zijn geworden voor een grap. Als de stationwagen ooit zou verdwijnen bij Volvo (of bij Audi), dan weet je dat het slecht gaat met de wereld. Gelukkig blijft de carrosserievorm voorlopig bij Volvo in het Nederlandse aanbod.

De aanleiding van dit bericht is het stopzetten van de verkoop van Volvo-stationwagens in het Verenigd Koninkrijk. Op de Engelse website staat dat de V90 en V60 binnenkort verdwijnen. De S60 en S90 kun je er straks ook niet meer bestellen. Alleen de SUV’s blijven in het Britse aanbod bestaan. En dat is toch zorgelijk, want Volvo zonder stationwagens is als MTV zonder muziek. Oh, wacht.

Een woordvoerder van Volvo Nederland vertelt aan TopGear Nederland dat we ons nergens druk om hoeven te maken: ‘Dit [het schrappen] is een commerciële beslissing die door Volvo Verenigd Koninkrijk genomen is, waar de vraag naar Volvo’s SUV-aanbod heel groot is. De S- en V-modellen zullen door Volvo geproduceerd blijven worden en beschikbaar blijven in andere markten, waaronder Nederland.’

In de toekomst ook nieuwe stationwagens

‘Volvo is geen bedrijf dat zijn erfgoed negeert. SUV’s zijn extreem belangrijk voor ons, maar ze zijn niet het enige wat we doen. We hebben jaren en jaren prachtige stationwagens gemaakt’, zei een woordvoerder van Volvo in juni nog tegen TopGear. ‘Sommige concurrenten zijn weggegaan bij dit soort auto’s, maar wij denken dat er nog steeds een sterke markt voor is’, gaf het merk toen ook aan.

Advertentie

Reacties

 • Jan heeft op 16 augustus 2023 geschreven:

  Graag een echte opvolger van de V70. Met een gewone benzine of diesel motor.

  • Youssef heeft op 16 augustus 2023 geschreven:

   Ik ben bang dat het EV of hybride wordt… Zou super zijn als de final versie van deze stationwagon de Zescilinder Turbo van de V60 Polestar krijgt dan wordt het de beste van hun allemaal!.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie