Volvo XC40 is onweerstaanbaar

Er is eigenlijk geen enkele reden om géén Volvo XC40 te rijden. Zeker niet met deze nieuwe uitvoeringen, of met de langverwachte plug-in hybride T5 Twin Engine!

Foto('s): VolvoVolvo XC40
Foto('s): VolvoVolvo XC40
Foto('s): VolvoVolvo XC40
Foto('s): VolvoVolvo XC40
Foto('s): VolvoVolvo XC40
Foto('s): VolvoVolvo XC40
Foto('s): VolvoVolvo XC40
Foto('s): VolvoVolvo XC40
Volvo XC40
Volvo XC40
Volvo XC40
Volvo XC40
Volvo XC40
Volvo XC40
Volvo XC40
Volvo XC40
(advertorial)

Er zijn van die auto’s die alles mee lijken te hebben. Compact en toch ruim, mooi en toch praktisch, dynamisch en toch veilig. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om weerstand te kunnen bieden aan de Volvo XC40. Oh, moet er toch nog ergens een knoopje doorgehakt worden? Dan komt Volvo nu met een aantal uitvoeringen die aan elke twijfel een resoluut einde maken!

Nu ook plug-in hybride!

De nieuwe Volvo XC40 waar waarschijnlijk het meest naar werd uitgekeken is de T5 Twin Engine. De naam zegt het al: dat is dus de plug-in hybride versie. Volvo heeft met diverse grotere modellen al ruimschoots bewezen uiterst opwindende auto’s te kunnen maken, die zuinigheid combineren met pure rijdynamiek. Die techniek komt nu ook naar de XC40. De toch al sterke driecilinder benzinemotor krijgt hulp van een 82 pk sterke elektromotor, waarmee het totale vermogen op niet minder dan 265 pk komt. Het duurt nog heel even voor ie in de showroom staat, maar je kunt de krachtigste XC40 nu wel alvast bestellen!

T3 ook met automaat

Klopt: tot voor kort kon je de XC40 alleen met een handmatig te bedienen versnellingsbak krijgen. Dat is nu verleden tijd, want ook de voordeligste XC40 is nu ook verkrijgbaar met de zalig ontspannende achttraps Geartronic automaat. Comfortabeler kun je een XC40 nauwelijks rijden!

T3/D3 R-Design is terug

De stoerste XC40 is zonder twijfel de R-Design. Een hele serie unieke designdetails maakt de R-Design nog sportiever dan de XC40 van zichzelf toch al is. Zo zijn de grille, het dak en de spiegels in contrasterend hoogglans zwart uitgevoerd, wat de XC40 T3 R-Design, zeker in combinatie met de 20″-wielen, een onweerstaanbaar sportieve uitstraling oplevert.

Nieuw: de Momentum Pro

Dus het mag jou werkelijk aan níets ontbreken? Dan zit je goed bij de nieuwe Momentum Pro-uitvoering. Bovenop de toch al bomvolle Momentum-uitvoering krijg je ook nog eens de beschikking over Sensus-navigatie, complete integratie van je smartphone en een elektrisch (zelfs met je voet) bedienbare achterklep. Over onweerstaanbaar gesproken…

Er is, nu we er zo over nadenken, eigenlijk geen enkele reden om géén Volvo XC40 te rijden. Wil je er toch zelf een proberen te vinden? Daag jezelf uit en klik hier voor meer informatie of een proefrit.

 

Reacties
  1. mh1956 zegt op 7 april 2019 om 21:21:

    De prijs misschien? Vanaf-prijs van 40.000 (slik) en die gaat daarna rap de hoogte in, het energielabel (D en hoger) en zo zijn er nog wel een paar punten te noemen. “Er zijn van die auto’s die alles mee lijken te hebben. Compact en toch ruim, mooi en toch praktisch, dynamisch en toch veilig.” Wat is er mis met de Seat Ateca? Voldoet aan al deze kenmerken en is 10.000 euro goedkoper. Ik zou het wel weten.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken