Volvo-tuner Polestar is sinds vorig jaar officieel onderdeel van Volvo. Dat betekent meer Polestar Performance over het hele Volvo-gamma. De gekke Zweedse performance-wetenschappers mogen nu los op de Volvo XC90 T8 Twin Engine. De moderne aandrijftechniek van Volvo vraagt om een nieuwe manier van tunen. Daarom pakt Polestar bij de XC90 T8 Twin Engine niet alleen de motor aan, maar ook de transmissie.

Polestar tweakt de gasrespons voor een snellere reactie van het gaspedaal en meer precisie. De automatische bak reageert en schakelt sneller. Dus zit je eerder op de 100 km/u en kun je sneller downshiften voor inhaalacties. En je krijgt meer power in het middelhoge toerengebied. Hoeveel elanden extra vertelt Polestar niet. Ze beloven wel een significante toename in rijdynamiek. Flauw, niets om over op te scheppen in de kroeg.

De versnellingsbak is zo geprogrammeerd dat hij niet meer op- of terugschakelt in een bocht. Zo blijft de auto goed in balans bij snelle bochten. Ook reageert de XC90 sneller op het loslaten van het gas.

Hoe kom ik aan zo’n Volvo XC90 Polestar?

Wil jij die mooie blauwe Polestar-badge op de bil van je Volvo XC90 plakken? Hobbel dan even naar je dealer voor een offerte. In de meeste gevallen heeft de Volvo-dealer slechts een uurtje nodig om jouw Zweedse tank te upgraden. Ook voor de XC90 D5 (diesel) heeft Polestar leuke upgrades in de aanbieding.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie