Elke nieuwe Volvo die nu de showroom verlaat, gaat niet harder dan 180 km/u. Dat alle Volvo’s zouden worden begrensd op 180 km/u, werd vorig jaar al aangekondigd. Nu is de maatregel ook echt ingegaan. Daarbij komt elke nieuwe Volvo nu met een zogeheten Care Key, waarmee de maximumsnelheid nog verder omlaag geschroefd kan worden. Bijvoorbeeld als de eigenaar zijn Volvo uitleent aan een onervaren bestuurder. Het begrenzen van nieuwe Volvo’s doet het merk uit veiligheidsoverwegingen.

Volvo’s begrensd op 180 km/u

Het merk kon rekenen op veel kritiek bij de aankondiging. ‘Sommige critici trekken de rechten van autofabrikanten in twijfel om dergelijke beperkingen op te leggen. Toch gelooft Volvo dat het verplicht is zijn traditie voort te zetten als pionier in de discussie over de rechten en plichten van autofabrikanten om actie te ondernemen. Dit kan uiteindelijk levens redden, ook als dit betekent dat er potentiële klanten verloren gaan’, zegt Volvo.

Ook helpt de dialoog die ontstaat door de begrenzing bij het verbeteren van de verkeersveiligheid, meent het merk. ‘De begrensde topsnelheid en de Care Key helpen bestuurders te reflecteren en te beseffen dat hard rijden gevaarlijk is. Terwijl het ook extra gemoedsrust biedt en een veiliger rijgedrag ondersteunt.’ En wat vind jij ervan dat Volvo’s worden begrensd op 180 km/u? Is het allemaal maar onzin of kun je de laatste keer dat je harder reed dan 180 km/u niet eens herinneren?

Reacties

 • Sander heeft op 28 mei 2020 geschreven:

  100% mee eens.
  Ik rijd een motor die die snelheid niet eens haalt, en 100 is de wettelijke max.
  In theorie zou zelfs een electronische begrenzer gekoppeld aan de weg ingebouwd kunnen worden. Dan kan je auto maar de max snelheid op dat traject (+10kmh voor uitwijk mogelijkheden bijv), zodat hardrijden onmogelijk word.

  Echter, dan verliest de staat weer geld aan boetes.

  Maar. Volvo is voorvechter van veiligheid. Hadden al gordels in alle auto’s toen niemand ze had. Hadden en hebben veiligheid opties die niemand had of heeft.
  Dit is weer een statement naar veiligheid, en ik geloof in het nut van deze oplossing.

  • Goan heeft op 27 mei 2021 geschreven:

   Ja dat klopt. Hier wacht ik met smart tot de Samsung een regel invoert over welke programma’s ik wel en niet mag bekijken. Het volgende dat ik heel graag verwacht, is wanneer de banken het bedrag aan inkomsten gaan beperken en dat alles wat boven 2.500 euro netto verdiend naar de bonussen van bankmanagers, adviseurs en ex-politici gaat. Wat me vooral blij maakt, is het feit dat er een wet komt die ons allemaal zal verplichten op wie we elke vier jaar moeten stemmen. Er zullen in de nabije toekomst veel mooie dingen gebeuren die aanvankelijk door een tractor auto fabriek genaamd Volvo uit Zwedenistikan startte.

   Reageer
  Reageer
 • Titus heeft op 23 mei 2020 geschreven:

  Belachelijk, wat een duf merk is het geworden.

  Reageer
 • Joost heeft op 22 mei 2020 geschreven:

  Heel goed hoop dar meerdere automerken dit opzich nemen!

  Reageer
 • Henk van Sinderen heeft op 21 mei 2020 geschreven:

  Waarom maakt Volvo dan nog auto’s die harder kunnen dan 180 km/u. Eerst motor maken met ruim aantal pk’s en vervolgens begrenzen. Dat moet goedkoper kunnen.

  Reageer
 • Ron Paternoster heeft op 21 mei 2020 geschreven:

  Niet kopen dus. Zulke goeie auto’s zijn het niet. Peperdure onderdelen en onderhoud

  • Ari heeft op 22 mei 2020 geschreven:

   Mijn Volvo is inmiddels 19jr oud, 375.000 km gelopen, onderdelen? Hoezo? Onderhoud zeer redelijk, ga maar naar RIWO in Druten.

   • RL heeft op 24 mei 2020 geschreven:

    Ik denk dat je RIMA bedoelt?

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear