Het is ook niet eerlijk. Elke zondag zie je Verstappen met 300 op slick-banden over de baan vliegen, maar als jij het doet in je vrachtwagen is het ‘onverantwoord’ en ‘strafbaar’. De politie van de Amerikaanse staat Iowa plukte vorige week een chauffeur van de weg die met nogal weinig profieldiepte reed. En inmiddels weet je: een kale band maakt nog geen slick.

Er is een moment geweest dat de chauffeur (of de eigenaar van de vrachtwagen) één van de banden liet wisselen, maar blijkbaar kon de tweede band nog wel een stukje mee. Het advies van je moeder om ‘eerst je oude op te maken voordat je nieuwe koopt’ wordt hier wel heel letterlijk opgevolgd. Het canvas komt zelfs door het profiel heen.

‘Hier is een herinnering om uw banden te vervangen wanneer ze het einde van hun levensduur hebben bereikt’, meldt de politie op Facebook. Ze gaan verder: ‘Niemand wil bandenresten op onze snelwegen ontwijken nadat ze zijn opgeblazen… doe wat je kunt om rekening te houden met de veiligheid van anderen en die van jezelf!’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)