Renault staat bekend om de doldwaze hersenspinsels waarmee ze altijd op de proppen komen. En dan doelen we niet zozeer op de Vel Satis, Wind of die andere rariteiten die je nog wel eens langs een stoep bij jou in de buurt tegenkomt, maar op hun concepts. Dit zijn toch wel de meest bijzondere Franse ideeën.

05. Renault Fiftie

Dit was niet de langgekoesterde droom van Renault om een rapcarrière te beginnen. Dit concept uit 1996 was een tweezitter coupé die zowel een knipoog aan het verleden als aan de toekomst gaf. Die toekomst uitte zich blijkbaar vooral in de Audi TT, waar hij wel wat van weg heeft.

04. Renault Roadster Laguna

De Roadster Laguna werd voor het eerst getoond op de autoshow van Parijs in 1990. Hij had een 2,0-liter turbomotor, 213 pk, deed 0 naar 100 km/u in zes seconden en had geen dak. Als je weet wat de mensen in de auto op hun hoofd dragen of waar die ene naar wijst; laat het ons weten.

03. Renault Zo

Zo, dit is de Renault Zo. In 1998 toonden de Fransen deze roadster aan de wereld. Hij kon offroad gaan en had drie stoelen. Met 137 pk, verstelbare vering die de rijhoogte kon veranderen en een kaal interieur was dit een pittig wagentje.

02. Renault Nepta

Deze conceptcar is iets recenter dan de andere op dit lijstje. In 2006 kwam Renault met een vrij experimenteel idee in de vorm van een cabrio met plek voor vier en gemotoriseerde vleugeldeuren. Hoe dit werkt? De scharnieren zaten op de motorkop en achter de achterste hoofdsteunen, waardoor het midden van de auto open kon blijven.

01. Renault Racoon

Voor het eerst werd deze Racoon onthuld in 1993 op de autoshow van Genève. Hij had een twin-turbo V6, een beweegbaar glazen koepel, drie stoelen en hydrojets. Jazeker: dit was een amfibisch voertuig dat zes knopen op het water kon halen. Alleen al daardoor was hij oneindig veel beter dan de band met de zoetsappige liedjes, en het zoogdier met (in het Engels) dezelfde naam.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear