Als je zoveel modellen hebt als Volkswagen, heb je altijd wel iets te vieren. Zo ook nu: de Golf GTI bestaat 40 jaar. Vorig jaar ook al, maar nu écht, of zo. Alle reden om tijdens het jaarlijkse tuningfeestje in Wörthersee, volgende maand, een extra snelle versie de wereld in te keilen.

Maak kennis met de Golf GTI Clubsport S, die – inderdaad – sterk doet denken aan de Golf GTI Clubsport van vorig jaar. Echter, de S is beter. Waarom? Omdat ie een onderstel heeft dat is afgesteld op de Nürburgring, en omdat ie uiteraard meer pk's heeft: een totaal van 310 stuks. Dat zijn er tien méér dan de vierwielaangedreven Golf R levert, waarmee de Clubsport S zich de krachtigste in serie geproduceerde Golf ooit mag noemen.

In serie geproduceerd? Jazeker, want de GTI Clubsport S komt eind dit jaar in beperkte oplage op de markt. Dat is mooi nieuws, want van krachtige Golfjes kun je er nooit genoeg hebben. Waarschijnlijk zal ie een lieve duit kosten, maar hoeveel precies, daarnaar moeten we voorlopig nog even gissen. Net als naar de rest van de specificaties van de Clubsport S – Volkswagen geeft ze pas op 4 mei in Wörthersee vrij, de pestkopjes.

Advertentie

Reacties

Advertentie