Bij het haast verdubbelen van het vermogen bij een nederige tweeliter, kun je je afvragen hoe lang het allemaal heel blijft. Gelukkig is de motor van deze Volkswagen Golf R met 500 pk pas nog gereviseerd. Of dat ter preventie of ter genezing was, staat er niet bij.

Voor 17.450 euro hou je in ieder geval een hoop geld over voor reparaties. En een veel goedkopere manier om met 500 pk te rijden, is er haast niet. Wellicht als je op zoek gaat naar een oude Mercedes, kom je nog wat tegen.

Volgens de verkoper schiet de VW Golf R met 500 pk in 3,6 seconden naar de 100 km/u. Dat is exact zo snel als een Mercedes-AMG GT R. En bovendien sneller dan de Audi RS 4 of Mercedes C 63 S. En nog een hoop andere auto’s met namen met stomme spaties ertussen.

De Volkswagen kreeg een nieuwe turbo, een nieuwe uitlaatlijn van RVS, R8-injectoren en ook de remmerij van een Audi R8. En je krijgt er nieuwe APK bij. Dus, hunker jij naar een supercar maar heb je het budget voor slechts een wagen voor het volk? Sla dan je slag.

Reacties

 • Lennart Damsteegt heeft op 9 december 2020 geschreven:

  Is hij nog te koop
  En hoeveel km staat erop

  Mvg Lennart damsteegt

  Reageer
 • bert heeft op 4 december 2019 geschreven:

  mooi dat hij wel een ton is teruggedraaid, ga maar even een bakje koffie drinken bij de vw dealer

  Reageer
 • jan heeft op 1 augustus 2018 geschreven:

  Toch eens kijken naar een echte motor tuning (https://www.youtube.com/watch?v=rICbjFF0EYA) en ook diit is een 2.0l met een iets beter resultaat.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)