Fictieve, digitale racers – Volkswagen heeft er een handje van. Knikkerden ze vorig jaar al de GTI Vision GT in de richting van gamers, nu komen ze met een nog extremer geval om de would-be coureurs van Gran Turismo 6 tevreden te stellen. Maak kennis met de GTI Supersport Vision GT, nu te downloaden.

Ondanks dat de GTI Supersport niet echt bestaat, heeft Volkswagen toch een rijtje specificaties: de VR6 TSI-motor levert 503 pk en 665 Nm, is gekoppeld aan een zeventraps dsg-automaat en beweegt het beestje in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid zou meer dan 300 km/u bedragen. Waarom niet 2.000 pk, 5.000 Nm, 1,8 seconden en 400 km/u? Omdat het natuurlijk wel een beetje realistisch moet blijven.

De GTI Supersport, die ze wat ons betreft ook best in gelimiteerde oplage mogen gaan bouwen, gebruikt 4Motion-vierwielaandrijving en een keur aan lichtgewicht koolstofvezel onderdelen. Door dat laatste hoeft elke pk slechts 2,5 kilo aan virtuele super-Golf mee te slepen. Dat klinkt als iets waar wel wat plezier mee te beleven valt, dus we zouden zeggen: download die GTI Supersport in een van de vier beschikbare kleuren en kom voorlopig niet meer van je bank af.

Reacties