De Volkswagen Groep wil verdubbelen in waarde tegen het jaar 2025. Dat zou een bestuurslid hebben gezegd tegen Reuters. En om deze waarde van 200 miljard euro te bereiken, moeten er serieuze beslissingen worden genomen. Tegelijkertijd moet er geld beschikbaar komen om de elektrificatie door te zetten van Volkswagen, Audi, Porsche, Seat en Skoda. Eén van de opties die nu op tafel zou liggen, is om Bugatti, Lamborghini en motorfietsenmerk Ducati te verkopen.

Opperbaas Herbert Diess bevestigt aan Reuters dat de performance-merken zichzelf opnieuw moeten uitvinden voor een tijdperk van elektrische en zelfrijdende auto’s. Anonieme bronnen melden dat er mensen binnen Volkswagen zijn die twijfelen of elektrische super- en hypercars wel genoeg kopers aanspreken. Zij zouden het de investering niet waard vinden om elektrische Lamborghini’s en Bugatti’s te ontwikkelen en te produceren. Het verkopen van de merken zou dan een logische mogelijkheid zijn.

Een andere optie is om een technologisch partnerschap aan te gaan. Door met een ander merk in zee te gaan, worden de ontwikkelingskosten gedeeld en is de investering minder groot. Eerdere geruchten spraken over een overname van Bugatti door Rimac. Dit zou redelijk aansluiten bij het nieuws van Reuters. In november steken de hoge bazen van Volkswagen de koppen bij elkaar om knopen door te hakken over een eventuele verkoop van Bugatti, Lamborghini en Ducati.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear