Groot nieuws vanuit de Volkswagen Groep. Bronnen vertellen aan Car Magazine dat Volkswagen het merk Bugatti wil verkopen aan het Kroatische Rimac, bekend van de elektrische hypercar C_Two. Tegelijkertijd zou Porsche dan een groter aandeel nemen in Rimac. De Volkswagen Groep wil volgens het Britse medium ‘geen overdadig geld en mankrachten spenderen aan de zogenoemde hobbymerken die de voormalige CEO heeft overgenomen’.

Het probleem is alleen dat 50 procent van de aandelen van Bugatti in handen is van de Piëch-familie, de nabestaanden van de voormalige VW-CEO. Door Porsche onderdeel te maken van de deal zouden alle belangen behartigd worden. Porsche heeft een aandeel van 15,5 procent in Rimac. Andere merken zoals Hyundai, Jaguar, Koenigsegg en Magna hebben ook aandelen in het bedrijf.

Bugatti zou momenteel zo’n 550 miljoen euro waard zijn, maar wellicht is er geen geld gemoeid met de deal. In plaats van geld zou de Volkswagen Groep alles van Bugatti ruilen tegen een groter aandeel van Rimac. De oprichter van Rimac heeft momenteel 51 procent van de aandelen in handen. De overname komt als een donderslag bij heldere hemel. We zijn heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear