Nu Maserati druk bezig is met de ontwikkeling van een nieuw geluid, is het tijd om dit pareltje af te stoffen. Bij een ouder onderzoek van verzekeraar Hiscox (ja, wij zien het ook, hou je in) mochten veertig deelnemers luisteren naar verschillende autogeluiden om te kijken welke motor voor de meeste opwinding zorgde. Na het horen van de auto’s moesten de deelnemers 20 minuten wachten, waarna hun speeksel werd afgenomen voor onderzoek. De hoeveelheid testosteron in het speeksel zou aan moeten tonen voor hoeveel opwinding een auto zorgde.

Bij alle vrouwen steeg de hoeveelheid testosteron in het speeksel bij het horen van een Maserati, wat zou duiden op seksuele opwinding. En dat terwijl 60 procent van de vrouwen aangaf niet veel met auto’s te hebben. Bij slechts de helft van de mannen steeg de testosteronspiegel. De V12 van Lamborghini viel beter in de smaak bij de mannen, met maar liefst 60 procent. Volgens psycholoog David Moxon zorgt het gebrul van een sportmotor voor een oer-reactie bij de mens.

Bij elk hoogstaand onderzoek, waar dit er zonder twijfel één van is, moet natuurlijk een controle uitgevoerd worden. Want hoe weet je dat dezelfde opwinding niet plaatsvindt bij een doorsnee boodschappenautootje? Daarom liet de onderzoeker het geluid van een Volkswagen Polo horen aan de deelnemers. En wat denk je? Bij 100 procent van de vrouwen nam de hoeveelheid testosteron in het speeksel af. De Polo is dus funest voor je libido, iets wat je eerder bij een Panda zou verwachten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear