Het lijkt erop dat Volkswagen het idee van de New Beetle wel aardig vond, maar dat er binnen het bedrijf toch een lichte heimwee is naar de échte oude Kever. Er schijnt namelijk een plan te bestaan om een kleine auto met achterin geplaatste motor te gaan ontwikkelen.

Het leuke is dat dit idee uit de koker komt van Ferdinand Piëch, de oude topman van Volkswagen. En laat dit nou de kleinzoon zijn van Ferdinand Porsche, de man die ooit verantwoordelijk was voor de legendarische Kever. Het nieuwe model zou in drie verschillende varianten worden aangeboden. De kleinste daarvan moet echt op de oer-Kever gaan lijken, en lijkt daarmee bij voorbaat een stevige concurrent voor een andere legende die recentelijk is gereïncarneerd: de Fiat 500.

Volkswagen is vast van plan om de kostprijs voor dit nieuwe model laag te houden. Dat betekent dat je in je nieuwe Kevertje straks behoorlijk zwaar moet sturen, want een stuurbekrachtiging zou Volkswagen achterwege willen laten. Kinderachtig…Wel komt er een optielijst waarom ABS, een navigatiesysteem en een zonnedak staan vermeld. Bij deze onze belangeloze tip om daar ook maar stuurbekrachtiging aan toe te voegen, wat kan dat nu helemaal kosten?

Onder de achterklep zou ruimte moeten komen voor verschillende motoren. Er wordt gesproken over een superzuinige tweecilinder, en mogelijk zelfs een ééncilinder. Zien we hier een voorbode van de 1-liter Auto? Ook is sprake van een driecilinder turbomotor met directe injectie. Uiteraard hebben we nog geen beelden van dit beestje, daarom een kleine hommage aan de Kever.

Reacties

Meer van TopGear