We zien het voorlopig nog niet gebeuren dat je een bestemming naar de auto brult en hij vervolgens op eigen houtje naar de locatie rijdt. De wetgeving is er nog niet helemaal (want wie is er aansprakelijk als het fout gaat?) en de techniek laat ook nog te wensen over. De ontwikkeling is echter in volle gang en autofabrikanten beginnen ook al rustig na te denken over hoe ze er wat extra eurootjes uit kunnen slepen.

VW wil 7 euro per uur vragen voor zelfstandig rijden

In een interview met het Duitse Die Welt zegt verkoopchef Klaus Zellmer dat Volkswagen overweegt om bestuurders (of eigenlijk passagiers, op dat moment) een uurtarief te rekenen als ze de auto zelfstandig willen laten rijden. Volkswagen denkt aan een tarief van 7 euro per uur. Dus als jij in de auto stapt en je auto van Utrecht naar Maastricht laat rijden terwijl je zelf een krantje leest, kost dat je 14 euro bovenop je stroom- of benzinekosten.

Maar als we toch gaan betalen…

Als jij je auto een uurloon moet gaan betalen (tuurlijk, het geld gaat naar VW, maar speel nou eens leuk mee), dan vinden we ook wel dat de auto zijn eigen onderhoud mag gaan betalen – hij heeft tenslotte inkomen. Of wat dacht je van een vergoeding voor de warme garage waar hij elke nacht in mag parkeren? En als z’n Volkswagen-vriendjes op vrijdag komen chillen, wie mag dan de stroom betalen? Wordt het niet eens tijd dat ie z’n eigen stekkie gaat vinden?

Andere abonnementen

Het idee om 7 euro per uur te vragen voor zelfstandig rijden is niet het enige idee dat Volkswagen heeft. Zo zijn ze druk bezig met andere opties die je achteraf kunt kopen via het infotainmentsysteem. Bijvoorbeeld tijdelijk meer actieradius uit je batterij of meer performance. Het klinkt een beetje als betalen voor het gebruik van je eigen spullen. Goed, we gaan in de toekomst zien waar het op uitdraait.

Reacties

 • T1 heeft op 13 juni 2021 geschreven:

  Tja, tesla betaal je iets van 7.000 euro vooraf voor full self drive (wat nog nauwelijks te gebruiken is in NL).. dan lijkt 7 euro per uur voor incidenteel gebruik ineens goedkoop 🙂

  Reageer
 • R heeft op 11 juni 2021 geschreven:

  Daarom dus nooit een vw oplichters

  Reageer
 • Mo heeft op 10 juni 2021 geschreven:

  Echt iets voor de Partij van de verkeersveiligheid. We betalen toch al belasting, waarom zou ik ook nog eens vw moeten betalen voor opties die al in een auto zitten. Waarom betalen wij niet voor airco. Een koele hoofd in snikhitte is voor iedereen goed.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear