Even een ouderlijke tip tussendoor. Niet per se van ons, maar van de vader van Reddit-gebruiker MeltsYourMind. En deels van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Want waar je voor transgalactische reizen altijd een handdoek moet meenemen, is het ook wijs om altijd een deken achter in je auto te leggen. En niet om één specifieke reden, maar om een heleboel redenen. Je kunt je bijna afvragen waarom het geen standaarduitrusting is.

Om te beginnen is het fijn om spullen in te kunnen pakken tijdens het vervoeren, zodat je de bekleding van de auto niet beschadigt. Meer dan één ritje vanaf de bouwmarkt is er niet nodig om een goede kras op het kunststof te zetten. Of voor als er een huisdier op de achterbank mee moet. Soms weet je niet wanneer je plots iets moet vervoeren, dus dan is het fijn om zo’n dekentje maar gewoon bij je te hebben. Daarnaast zouden bepaalde activiteiten comfortabeler kunnen zijn op een kleedje dan op de kale achterbank. Vraag dat maar even aan je ouders.

In Nederland komt het niet snel voor dat je ergens vast komt te staan waar niemand komt, maar mocht je plots moeten overnachten in de auto, dan is het wel zo fijn om een deken te hebben. Zeker als je met de auto op vakantie gaat, weet je nooit waar je belandt. En als je vergeten bent ruitbedekking mee te nemen, kun je de deken gebruiken om de zon buiten te houden bij het parkeren, of ervoor te zorgen dat de ruit niet bevriest in een winternacht. Of wat dacht je van een spontane hagelbui?

De uitdaging is om een mooie dikke deken te vinden die past bij de bekleding van je auto. Porsche-eigenaren hebben het makkelijk, die kunnen best een deken met een houndstooth-patroontje vinden. Een BMW M-deken en een VW GTI-deken waren niet lastig te vinden op Google. Nog even een tip: waarschijnlijk kun je de deken mooi in je reservewiel proppen, of op de plek waar je reparatiekitje ligt. Zorg wel even dat het daar schoon is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear