Tesla-baas Elon Musk is met zijn onderneming SpaceX druk bezig met emigratie naar buiten onze dampkring. In 2023 wil Musk voor het eerst een commerciële ruimtevlucht met passagiers organiseren, inclusief een rondje om de maan. Onder het motto ‘nu we er toch zijn’. Miljardair Yusaku Maezawa zal de eerste ruimtetoerist worden.

Het geld dat SpaceX vangt voor de commerciële vlucht helpt bij de ontwikkeling van ruimteschepen als de Starship en de Super Heavy. Het zijn ruimteschepen die al in 2022 naar de planeet Mars moeten vliegen. De eerste onbemande vlucht moet bevestigen dat er water op Mars is, en in kaart brengen welke gevaren er op de planeet schuilen voordat mensen erheen verhuizen.

Een tweede vlucht, waarbij SpaceX-personeel mee naar Mars gaat, zal in 2024 plaatsvinden. Zij zullen de eerste (spreekwoordelijke) paal slaan voor een kolonie op Mars. Uiteindelijk ziet Musk het gebeuren dat mensen van de aarde naar Mars verhuizen. Op Twitter vroeg iemand wat een ticket naar Mars moet kosten en dat valt alleszins mee. Het retourticket is overigens gratis.

Wat kost een ticket naar Mars?

Dat is, bevestigt Musk, afhankelijk van het aantal reizigers. De techbaas gelooft dat verhuizen naar Mars op een dag goedkoper zal zijn dan 500.000 dollar (444.000 euro). En misschien zelfs zo laag als 100.000 dollar (88.000 euro). Volgens Elon wordt het zo betaalbaar dat mensen in ‘geavanceerde economieën’ hun huis kunnen verkopen om naar Mars te verhuizen.

Hoe lang is het vliegen naar Mars?

Zowel de aarde als Mars bewegen in een baan om de zon. De afstand is dus niet altijd gelijk. De minimale ruimte (letterlijk) tussen de twee planeten is 54,6 miljoen kilometer en de maximale afstand is 401 miljoen kilometer. Voorgaande, onbemande ruimtereizen naar Mars waren 128 tot 333 dagen onderweg. Download maar alvast flink wat series op Netflix voordat je vertrekt.

Reacties

 • Emirhan Ay heeft op 26 mei 2019 geschreven:

  Ik ga naar mars

  Reageer
 • TS heeft op 12 februari 2019 geschreven:

  “Zowel de aarde als Mars bewegen in een baan om de aarde”

  deze ontdekking mag wel in het nieuws. tot nu toe geloofde iedereen dat ze om de zon draaiden

  • Anoniem heeft op 12 februari 2019 geschreven:

   Er staat dat ze rond de zon draaien. Misschien eerst eens een artikel deftig lezen voordat je onzin gaat reageren

   Reageer
  • Mattijn Nederend heeft op 12 februari 2019 geschreven:

   Ja, want de aarde is plat.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear