Vandaag is het weer de derde dinsdag van september, wat betekent dat een man in een zaal zijn onderdanen toespreekt over het geld dat zij af moeten staan. Nou gaat het bij ons vooral om een specifiek aspect hiervan. Wat betekent de Miljoenennota 2019 voor jou als je een auto hebt of er een wilt kopen?

Voorlopig verandert er qua belastingen niet zoveel op autogebied. Dat betekent ook dat het nog onduidelijk is wat voor exacte invloed de WLTP op de autoprijzen gaat hebben. Waar je waarschijnlijk wel iets van gaat merken is de één miljard euro die voor infrastructuur wordt uitgetrokken. Dit zal vooral gebruikt worden om de ontbrekende schakels in ons wegennet aan te leggen en de wegen te onderhouden. Voorlopig blijven onze wegen dus nog beter dan die van Namibië.

Als je elektrisch rijdt of eraan zit te denken om de stap naar een waterstofauto te maken, heeft de overheid vandaag ook goed nieuws voor je. In de Miljoenennota 2019 staat namelijk ook dat er flink in laadpalen en tankstations met waterstof geïnvesteerd gaat worden. Je hoeft je dus steeds minder druk te maken dat je met een lege accu komt te staan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie