Komend weekend kun je weer genieten van auto’s die 24 uur lang rondjes rijden op het Circuit de la Sarthe. Als je niet elke race van het WEC kijkt, kan het aantal auto’s en klassen nogal overweldigend zijn. Dan kan het helpen om op slechts een paar auto’s te focussen. Bijvoorbeeld de auto’s waar Nederlanders of Belgen in rijden. Niks mis met een beetje gezond chauvinisme, toch?

Laat onderstaand overzicht je daar nou precies bij helpen. Deze Nederlanders en Belgen rijden mee in de 24 uur van Le Mans 2022 aankomend weekend. De Nederlanders moet je vooral in de LMP2-klasse zoeken. Hier rijden vier van onze landgenoten mee, waaronder oud Formule 2-coureur Bent Viscaal, die komend weekend zijn debuut maakt. Wellicht gaat een Nederlandse F1-coureur in de toekomst nog eens Le Mans rijden. Grote afwezige in deze klasse voor de Nederlandse fans is geen coureur, maar een team. Racing Team Nederland verschijnt dit jaar niet aan de start omdat zij zich willen richten op IMSA in Amerika.

De meeste Belgen kun je in de LMGTE Am-klasse in actie zien. Vier zuiderburen rijden in Porsches en Ferrari’s voor de winst in deze amateurklasse. Juich je liever voor een Belgisch team? Dan kun je in de LMP2-klasse drie WRT-teams aanmoedigen. Vorig jaar won Team WRT nog de LMP2-klasse. We zullen maar even vergeten dat de andere WRT vorig jaar stilviel in de laatste minuten van de race…

De race start aankomende zaterdag om 16:00 uur Nederlandse tijd en is te volgen via Eurosport of RTL7.

Update: Omdat Philippe Cimadomo niet mag starten door te veel incidenten in de trainingen, zal Nyck de Vries hem vervangen. Hij zal teamgenoot worden van Tijmen van der Helm.

Deze Nederlanders rijden in de 24 uur van Le Mans 2022

NederlanderTeamKlasse
#13Tijmen van der HelmTDS Racing x VaillanteLMP2
#13Nyck de VriesTDS Racing x VaillanteLMP2
#31Robin FrijnsWRTLMP2
#44Bent ViscaalARC BratislavaLMP2
#65Job van UitertPanis RacingLMP2
#63Nicky CatsburgCorvette RacingLMGTE Pro
#66Renger van der ZandeJMW MotorsportLMGTE Am

Deze Belgen rijden in de 24 uur van Le Mans 2022

BelgTeamKlasse
#5Jean GlorieuxDKR EngineeringLMP2
#32Dries VanthoorTeam WRTLMP2
#92Laurens VanthoorPorsche GT TeamLMGTE Pro
#75Christian HookIron LynxLMGTE Am
#85Sarah BovyIron DamesLMGTE Am
#88Jan HeylenDempsey-Proton RacingLMGTE Am
#99Alessio PicarielloHardpoint MotorsportLMGTE Am

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear