Niet afgelopen weekend, maar het weekend daarvoor vochten we de slag om Oschersleben op – je raadt het al – het Duitse circuit van Oschersleben. Een slag om niet snel te vergeten, want de baan was een plezier om op te rijden en in elke race (vijf stuks!) vonden bloedstollende gevechten plaats.
 
Maar liefst zeven keer mocht de Westfield Racing Cup in actie komen; éénmaal voor een eerste kennismaking met het circuit, éénmaal voor de kwalificatie, driemaal voor een race van tien rondes en tweemaal voor een wedstrijd van acht rondes.
 
In de training deden wij het, net als de andere deelnemers, rustig aan om het circuit zo snel en zo goed mogelijk te leren kennen. Onze instelling betaalde zich helaas niet uit in de kwalificatie, want we kwamen met onze snelste tijd tot een zevende startpositie. Gelukkig waren er wel een aantal collega’s die lieten zien dat ze het circuit al aardig onder de knie hadden, waaronder Hayley Lazell, Jan Frensch, Louis Hutzezon senior en tot ieders grote verrassing Marcel Idding van het Star-team.
 
Om een lang verhaal (dat lees je in Top Gear nummer 41) kort te maken; in de eerste race – die werd gewonnen door mevrouw Lazell – wisten we op te klimmen naar een derde plaats – een goede uitgangspositie voor de resterende races. Helaas wisten wie die goede positie in race twee, drie en vier niet in te ruilen voor een nog betere plaats. We finishten namelijk vier keer als derde…
 
Behalve in race vijf; door een goede start en omdat Hayley op moest geven door een mechanisch defect (gebroken koppelingskabel) wisten we beslag te leggen op plaats twee en raakten we in ontzettend spannend gevecht met de nummer 1, Vikash Tikai van Team Moro, die gedurende het raceweekend elke ronde beter ging rijden en zich net als wij een weg naar de kop van het veld had gevochten. Helaas duurde het gevecht niet lang omdat Tikai zich verremde bij de chicane na het rechte eind. Jammer, maar daardoor konden we wel die verdraaide derde plek van ons afschudden en eindelijk een race winnen. Dat niet alleen; door onze constante aanwezigheid in de top konden we zelfs het gehele weekend op onze naam en die van Top Gear Magazine schrijven. Zei daar iemand loonsverhoging?
 
De uitslag van raceweekend Oschersleben:
1e plaats Tim Roks (Team Top Gear Magazine)
2e plaats Jan Frensch (Team EasyWash)
3e plaats Hayley Lazell (Team Oto2Rent)

Reacties