Wat een feest: de Westfield Cup, een van de meest spectaculaire en toegankelijke merkencups van Nederland, gaat weer van start! We reden er ooit in mee – twee seizoenen lang zelfs – en krijgen nog altijd warme gevoelens van binnen wanneer zo'n klein racertje ons pad kruist.

Liep je zelf misschien al met het idee rond om ook eens te kijken hoe het is om voor elke laatste centimeter te strijden in een onmogelijk lage racer met 175 pk en een gewicht(je) van 570 kilo? Grijp dan nu je kans! Op 28 februari organiseert de Westfield Cup op het circuit van Zandvoort een testdag voor potentiële rijders, waarbij je met een pro kunt meerijden óf zelf een half uur achter het stuur kunt plaatsnemen. Het eerste is gratis, het tweede kost je 150 euro. Dat bedrag krijg je weer terug als je besluit om zelf in een Westfield Cup-auto te investeren.

Op de testdag zijn er vier bij de Westfield Cup aangesloten preparateurs aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Ook zijn er tweedehands racers te bewonderen en aan te schaffen. Om je een idee te geven van de bedragen die hierbij komen kijken: een goede tweedehands Westfield is al te koop voor zo'n 10.000 euro, terwijl een vol seizoen meerijden je tussen de 5.000 en 10.000 euro zal kosten. Voor zo'n spectaculaire merkencup is dat een relatief bescheiden bedrag, helemaal als je er wat sponsoren en/of meerdere rijders bij betrekt… En bedenk wel: het gaat hier om een heuse raceklasse met evenementen in binnen- en buitenland, waarbij er over het algemeen zo'n 25 gelijkwaardige auto's aan de start verschijnen.

Nieuwsgierig geworden? Zorg dan dat je erbij bent op 28 februari op het circuit van Zandvoort, waar tussen 13.00 en 17.00 uur de Westfields je om de oren zullen vliegen! Voor meer informatie – en om je in te schrijven – klik je door naar de site van de Westfield Cup. Veel plezier!