De Westfield Racing Cup: twee weken na het Super Race Weekend, op zondag 29 juni, konden we eindelijk weer zelf weer aan het stuur kruipen van onze Westfield voor twee races op het circuit van Zandvoort. Helaas verliepen die wedstrijden niet helemaal naar wens, want we waren het raceritme en dat speciale gevoel dat je met de auto hebt als alles perfect gaat, volledig kwijt omdat we ruim een maand geleden voor het laatst reden op Assen. Gevolg? Een wat mindere kwalificatiesessie omdat we opnieuw moesten wennen aan de Westfield, met een zesde startpositie als resultaat.
 
Daarna behaalden we slechts een achtste plaats in race één door een mislukte start, waarbij we per ongeluk vertrokken met het startveld van de vrije klasse. Zo hadden we wel de beste start ooit, maar zoals je begrijpt verliep-ie natuurlijk niet helemaal volgens de regels. Daarom moesten we voor straf ergens achteraan het deelnemersveld aansluiten, met dus die achtste plaats tot gevolg.
 
Tot onze grote vreugde ging het in de tweede wedstrijd een stuk beter, want door een goede start en een aantal snelle rondes (eentje met de tweede snelste rondetijd van de race), kropen we al snel op naar een vijfde plek. Overigens domineerde gastrijder Peter Bijvelds (geen onbekende rallyrijder) en nieuwkomer Hayley Lazell beide wedstrijden.
Bijvelds wist beide races te winnen en Lazell werd in de eerste race derde achter François Claeijs van Team Star Engineering. In race twee waren de rollen omgedraaid, François moest Hayley na een leuke wedstrijd laten schieten.
 
Als afsluiter willen we je melden dat, om je een nog beter idee te geven van wat er zich allemaal afspeelt in de Westfield Racing Cup, op de site www.westfieldnederland.nl allerlei leuke video’s te vinden zijn. Zo is er een filmpje waarin een paar rijders zich voor de camera introduceren en een tweede en een derde video toont de onboard-beelden van de auto van gastrijder Michel Schaap die onze racer met Dennis Retera aan het stuur op de hielen zit tijdens één van de races van het Super Race Weekend. Geloof ons, deze video’s zijn erg spectaculair en je moet ze zeker zien. Wil je de Cup trouwens in het echt zien, dan moet je even op de kalender kijken en een geschikt raceweekend uitzoeken om in je agenda te zetten. Toegang is gratis, dus waarom zou je thuis achter je geraniums blijven zitten?

Reacties