Het doel van de nieuwe documentaire Whatever It Takes is om een andere Max Verstappen te leren kennen. We kunnen je alvast verklappen: dat is gelukt. Het lijkt erop alsof er werkelijk niets is weggelaten in de goudeerlijke documentaire. Of het nou positief of negatief is, het staat op film. En jij kunt het zien. Slinger even je Ziggo aan of stuur even aan op een uitnodiging bij iemand die televisie van de provider heeft, want dit wil je wel even zien.

‘Er zijn een paar beelden geweest waarvan we dachten, misschien beter niet. Misschien op een later tijdstip als je niet meer in de F1 rijdt’, zegt Verstappen over de beelden. Maar daar zijn ze van teruggekomen: ‘Het moet wel authentiek blijven.’ Ook de regisseur zegt dat er beelden zijn in de docu waarvan hij niet had verwacht dat hij ze mocht gebruiken. En wat maakt het ook uit, want een avondje iets te diep in het glaasje kijken, dat overkomt iedereen een keertje.

In de docu zie je emotie bij Jos, hoor je het verhaal achter de overstap naar Red Bull en er gaat wel meer dan één boekje open. Iets wat bij is gebleven is een stomdronken Max Verstappen, die niet eens meer de deur van zijn appartement kan openen. Daarover zegt hij: ‘Iets te veel water gehad. En toen ik thuiskwam had ik wat moeite om het gat te vinden. Het sleutelgat. Het sleutelgat te vinden in de deur.’

Ook zien we dat Verstappen veel moeite moet doen om op gewicht te blijven, maar dat hij er zeer nuchter naar kijkt: ‘Ik zeg altijd: het belangrijkste wat er is, is dat ik fit ben en de auto goed kan besturen. Hoe ik voor de rest mijn leven invul, dat is aan mij. Zolang ik me maar goed voel.’ Je ziet hem in de docu bijvoorbeeld ook gewoon een McDonald’s pakken: ‘Ik wil niet als een monnik leven of een triatleet. Dat gaat er bij mij niet inkomen’.

Max Verstappen: Whatever It Takes is een aanrader voor iedereen die de Formule 1-coureur beter wil begrijpen. Of je nu fan van hem bent, of niet. De documentaireserie is vanaf vandaag een maand lang online te streamen voor Ziggo-klanten. Vrijdag 18 december worden alle drie de afleveringen achter elkaar uitgezonden om 20.45 uur op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. Verstappen zelf is overigens ook tevreden over het eindresultaat:  ‘Ik vond het vooral leuk om te zien hoe anderen erover praten. Dat gaf me wel een paar keer kippenvel.’

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie