Misschien ken je het werk van fotograaf Alex Penfold. Hij is onze ingezeten supercar-paparazzo, de man die we regelmatig in de straten van Londen loslaten om daar het heetste spul op vier wielen vast te leggen. Maar na maanden rondstruinen in Londen is hij nu wel een keertje uitgestruind. Onze spotkoning trekt de wijde wereld in.

Wat is zijn nieuwe uitdaging?

Je zag al hoe hij in Shanghai de beste trackday ter wereld vastlegde. Nu is hij in Californië, Amerika. In het steenrijke gebied rond Monterey, om precies te zijn. De plek van grote mansions, gouden hekken en beroemdheden op elke hoek van de straat. Niet de makkelijkste plek om supercars te fotograferen – de meeste staan veilig opgeborgen in enorme garages met airco – maar het is onze man gelukt.

Hij fotografeerde Bugatti-concepts, McLaren P1 GTR’s, LaFerrari’s, Koenigseggs, Porsche 959’s, Ferrari F50’s en zo goed als elke hypercar die de mensheid kent. Het lijkt het walhalla te zijn voor autoliefhebbers.

Bekijk de supercars van Californië in de galerij hierboven

En dan hebben we meteen een uitdaging voor je: probeer eens alle namen van deze supercars te benoemen. Zonder Google, boeken, Wikipedia en dat soort grappen. Want dat is valsspelen. Veel succes met deze prachtige plaatjes en vergeet er niet een paar uit te printen voor boven je bed.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie