Grilles die groot genoeg zijn om een klein gezin op te slokken, uitlaten nepper dan de gemiddelde realityshow en systemen die bemoeizuchtig gedrag vertonen waar je schoonmoeder jaloers op is. Bij nieuwe auto’s ontkom je er niet meer aan. Vroeger was alles gewoon beter – Chris Harris bewees al eerder dat youngtimers eigenlijk de beste auto’s zijn.

Hoewel er best veel youngtimers in Nederland te koop staan, zul je natuurlijk zien dat er net niet bij zit wat jij zoekt. Vrees niet: door het wonderlijke internet kun je precies zien wat er in het buitenland te shoppen valt. Natuurlijk is de jacht net zo leuk als de beloning: het liefst speur je zelf naar je droomauto, ga je met een oplegger op avontuur naar Duitsland of Zwitserland en rij je je nieuwe trots uiteindelijk met twee stiftkunstwerkjes van tijdelijke kentekenplaten naar de RDW.

Ben je echter een luie donder, of heb je er gewoon niet zo veel verstand van, dan hebben we een tip voor je gevonden.

Bestel eens een youngtimer

Er is een bedrijfje dat Youngtimerimports heet dat je alle rompslomp rondom het importeren van een youngtimer uit handen kan nemen. Ze struinen het web af naar interessante occasions en tonen daarbij een prijs inclusief resterende belastingen, invoerkosten, RDW-kosten en noem maar op. Daarbij kun je nog een aankoopkeuring laten doen, het transport laten regelen en de auto thuis laten bezorgen. In de offerte zie je precies wat je betaalt.

Kies je voor alle opties, dan betaal je uiteraard meer dan wanneer je het zelf doet, maar is het letterlijk zo eenvoudig als een nieuwe broek bestellen. Gewoon zorgen dat je thuis bent als de bezorger komt. Bij de buren geven ze ‘m namelijk niet af.

Alle initiatieven die de toestroom van nette youngtimers naar Nederland bevorderen, juichen wij natuurlijk van harte toe. De site vult zich rap met de auto’s van Duitse en Italiaanse merken, de populairste auto’s onder de zakelijke youngtimer-rijder, wat ook de voornaamste doelgroep is. Het aanbod van Japanse, Franse en Amerikaanse auto’s is nog wat beperkt, dus is dat waar je hart ligt, dan zul je ze een zoekopdracht moeten geven – of toch even zelf aan de slag moeten gaan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie