We zijn het allemaal een beetje zat. Nep dit, nep dat. Elektrisch dit, elektrisch dat. Van neppe logo’s tot neppe uitlaten en grote grilles tot gekleurde grilles, het wordt tijd om er mee te kappen. Dit zijn negen autotrends die kapot moeten.

01. M-KLEURIGE GRILLES

Och, dit zien we zo vaak fout gaan. Waar de trend vandaan komt om de nieren van een willekeurige BMW op te luisteren met de bekende driekleur van de M-divisie; we hebben geen idee. In elk geval niet van enig BMW M-model, zoveel staat wel vast. Je rijdt er dus compleet mee voor aap.

02. NEP-LOGO’S

We zien je wel hoor, in je Mercedes C 220 d. Met je AMG-badge. We zien je wel denken dat dat plakkertje van Marktplaats ons fopt en dat iedereen ervan overtuigd is dat je leasebak met enkele uitlaat een woest V8-monster is. Doe jezelf een plezier en keer terug naar de fabrieksinstellingen.

03. ‘DIAMANTGESLEPEN’ VELGEN

Die helemaal niet met diamanten zijn geslepen door een meesterjuwelier diep in de Zwitserse Alpen. Het gaat hier gewoon om lichtmetaal in twee kleurtjes. Ooit was dat prima, toen er maar twee merken waren die het (goed) deden. Nu zijn er te veel van en kun je ze in een container mieteren.

04. AUTO-SHOWS

Niet allemaal. Maar tegenwoordig wordt Genève routineus omschreven als ‘rustig’ en staan er in Parijs zelfs hele hallen leeg. Dus is het dan echt nog nodig om elke twee maanden een internationale autoshow te houden? We vragen ons af of onze agenda’s in 2019 niet wat leger kunnen zijn.

05. ENORME GRILLES

Dit is zonder meer een van de trends die we volgend jaar niet meer terug willen zien. De A8 en de X7 zijn moderne auto’s met geoptimaliseerde motoren die echt niet de koeling van een diesellocomotief nodig hebben. Erger nog: de e-tron heeft niet eens een motor om te koelen. Weg ermee.

06. GEMODIFICEERDE LAND ROVER DEFENDERS

Bestaan er eigenlijk nog ergens standaard Defenders? Het lijkt erop dat de exemplaren die geen wisse dood zijn gestorven om als donor te dienen allemaal ernstig lijden onder veel te dikke en opzichtige banden, uitgebouwde wielkasten en onzinnige ­terreinparafernalia. Zonde hoor.

07. ELEKTRISCHE LUCHTKASTEEL-HYPERCARS

Vrijwel iedere dag wordt onze redactie getrakteerd op een lang persbericht van een of andere automobiele start-up die claimt een gelikt voertuig met vele megawatts te hebben geproduceerd dat van 0 naar 100 km/u rijdt in min één seconde en zichzelf bestuurt. En daarna wordt het stil.

08. TOUCHSCREEN-KLIMAATCONTROLE

Het verbergen van een knop voor warmte of kou in de cabine achter een touchscreen dat meestal heel langzaam reageert – of zelfs helemaal niet als je handschoenen aan hebt – is niet alleen idioot, maar ook nog eens gevaarlijk. Vanuit design-oogpunt zijn automerken er echter dol op.

09. NEP-LUCHTROOSTERS

Kappen met die ongein! De auto-industrie is zo geobsedeerd door het idee dat gaas symbool staat voor vermogen dat steeds meer modellen lijden aan deze vreselijke plastic acné – die geen ander resultaat heeft dan dat de auto’s in kwestie er goedkoop en bijzonder knullig uitzien.
Advertentie

Reacties

  • Marco heeft op 10 maart 2019 geschreven:

    Ik mis nog de nep-uitlaten

    Reageer
  • Haye Mellema heeft op 9 maart 2019 geschreven:

    Blubbers op je motorkap. Auto’s met hetzelfde design maar dan maatje XL, of juist XS

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie